Møns Klint

Foto: Destination SydkystDanmark
Attraktioner
Naturområder
Adresse

Østmøn

4791 Borre

Kontakt

OBS: De besøgende anvises til at der holdes til højre og vende hovedet ind mod skoven, når man passere andre på trappen.

Møns Klint er et fantastisk sted for alle der elsker naturen
Klinten troner sig 128 meter op over havets overflade og kystlinjen er ca. 7 km lang. Synet af klinten vidner om de enorme naturkræfter der har skabt Danmark.

Her er naturen helt unik, og man kan finde både planter og dyr der ikke findes andre steder i Danmark. Det høje kalkindhold der findes i jorden, er blandt andet grunden til at der findes omkring 20 arter af vilde orkideer i området

Klinten er meget dynamisk og er påvirket af både vind og vejr der også gør at den er i en evig nedbrydning. Denne nedbrydning giver vandet foran klinten en helt særlig grønblåfarve, og den indeholder ydermere spændende fossiler fra fortidens dyreliv.

I vinter og forårs perioderne er der størst sandsynlighed for skred på klinten, men de kan komme hele året. Det er både ved løst kridt, og ved store mængder regnvandet der sker skred, og hvor der sendes både ler, mudder og kridt i havet. Man oplever det hvert år i mindre mængder og indimellem kommer der større skred. Det største i nyere tid skete i 2007 da pynten kendt som Store Taler faldt i vandet. Man mener at der i gennemsnit forsvinder ca. 2-4 cm. af klinten om året, og at hele Høje Møn derfor er eroderet bort om ca. 50.000 år

GeoCenter Møns Klint, kan man få hele fortællingen om hvordan klinten blev til.
Hvis du ankommer i bil, er der betalingsafgift på p-pladsen ved GeoCenter Møns Klint.

Adresse

Østmøn

4791 Borre

Facilities

Afmærkede ruter

Informationstavle

Kiosk

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Toilet

Vandreruter

Johanneskors

Borde og bænke

Klint

Bakker

Skov

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Destination SydkystDanmark