VisitMøn
House of Møn

Nyt projektsetup i House of Møn

2/9/2021

House of Møn opgraderer projektsetup. Det nye team starter officielt pr. 1. marts, men vil allerede i løbet af februar have de første møder i huset.

House of Møn har fundet den nye projektleder, som fremadrettet skal arbejde med blandt andet udvikling og markedsføring af Dark Sky, Møn Biosfære og en ny lokal fødevareplatform. Ud over projektlederen starter også en ny Udviklings- og kommunikationsansvarlig i projektafdelingen, som bliver tilknyttet huset et par dage om ugen. Det nye team starter officielt pr. 1. marts, men vil allerede i løbet af februar have de første møder i huset.   

House of Møn har på få år udviklet sig til at være et væsentligt omdrejningspunkt for lokal udvikling og markedsføring i området, præcis som det var den oprindelige idé med huset. Det øgede aktivitetsniveau i huset kræver også flere ressourcer, som kan sikre det nødvendige fokus på de mange opgaver og projekter. Derfor laves der nu en speciel afdeling i huset, nemlig ”House of Møn Projekt”, som fremadrettet udelukkende skal beskæftige sig med udviklingsprojekter i huset, mens driften af blandt andet Turistinformationen, sekretariatsfunktion for Handelsstandsforeningen og Turistforeningen, arrangementer m.m. varetages af ”House of Møn Basis”, som Tina Olsen - der allerede er en del af huset i dag - bliver ansvarlig for. 

Dygtig projektleder fra Danmarks Radio. 
Det er den 42-årige Camilla Oona Christensen fra Askeby, som bliver ny projektleder i Storegade 2, ud af et felt på 49 dygtige ansøgere. Camilla kommer fra en stilling som Produktionsleder i Danmarks Radio, hvor hun arbejder med koordinering og budgetansvar, ”fra udvikling til udsendelse”, på en række forskellige programmer, blandt andet Lægens Bord.
Camilla har bred erfaring inden for projektledelse af store og små projekter, og har i tidligere jobs også arbejdet med eventafvikling og netværksarbejde.
Camilla er opvokset på Lolland, og har i sit voksne liv boet i København. Camilla er for et års tid siden flyttet til Møn med sin mand og 2 piger, hvor de allerede nu er faldet godt til, og har masser af gode idéer til udvikling af området.

Camilla er ansat 30 timer om ugen i House of Møn, og vil komme til at sidde på 1. salen oven på Turistinformationen - men Camilla vil også komme til at bruge meget af sin tid på at besøge lokale aktører. ”Meget af Camillas tid kommer selvfølgelig til at foregå bag computeren, men noget af det vigtigste i hendes rolle bliver også kontakten til de mange lokale aktører i området. Det er helt afgørende, at vi kan få et endnu tættere samarbejde, da det er de lokale aktører, som er selve kernen i mange af projekterne”, udtaler Simon Zachodnik, som er ansvarlig i House of Møn.   

Tidligere Camøno-ansvarlig tilknyttes også huset.
Samtidig med ansættelsen af den nye projektleder tilknyttes også en anden dygtig kvinde til huset. Det er den erfarne projektleder og ildsjæl Anette Maria Syska (i daglig tale bare kaldet Syska), som fremadrettet skal fungere som udviklings- og kommunikationsansvarlig i projektafdelingen et par dage om ugen. Her skal hun med sit lokale netværk, erfaring og kreativitet bidrage til den overordnede projektudvikling, branding og kommunikation af husets projekter.   

Syska har tidligere været ansvarlig for udviklingen og lanceringen af den populære vandrerute Camønoen, som er blevet en stor succes i området. Derudover har Syska stor erfaring inden for projektledelse, branding, PR og journalistik – og har et solidt kendskab til de lokale aktører i området, som er en stor hjælp i hendes fremtidige rolle.     

Syska arbejder i dag med andre lokale projekter i sit eget firma og har tidligere også arbejdet med Dark Sky, Biosfære og andre projekter, hvor hun har oparbejdet et solidt kendskab til området og de lokale aktører. Syska er på nuværende tidspunkt også involveret i ”Kystprojektet”, som er et for-projekt vedr. udvikling og markedsføring af kyststrækningen fra Stevns Klint til Møns Klint.       

Projektkontor for Folkemøde Møn og GeoCenter Møns Klint.
At huset er ved at blive et omdrejningspunkt for mange lokale tiltag og projekter bekræftes yderligere af, at også eksterne folk har ønsket at holde til i huset. Det gælder blandt andet Folkemøde Møn, som har valgt at have ”projektkontor” i huset, hvor projektleder Jette Lykke kommer til at holde til. Derudover vil den nye Scientific Writer fra GeoCenter Møns Klint, som skal bidrage til UNESCO Verdensarvsansøgningen, Eliza Jarl Estrup, også få en kontorplads i huset fremadrettet.

Projektkontoret forventes at øge samarbejdet og synergierne på tværs af de forskellige projekter markant, og House of Møn er glade for at kunne være med til at understøtte et åbent og dynamisk miljø.

Simon Zachodnik har valgt at stoppe i House of Møn for at fokusere på eget firma. 
Simon Zachodnik, som i dag er overordnet ansvarlig og ansat 3 dage om ugen – har for nogle måneder siden truffet beslutning om at stoppe i huset, når det nye setup var på plads og de nye folk fundet. Dette for at dedikere mere tid til sin egen virksomhed og egne projekter, som primært handler om udvikling og markedsføring af området - med blandt andet brochuren 50 THINGS samt strand-container-caféen i Ulvshale, som han startede sidste år. Derudover har han gang i nye større Møn-projekter. ”Jeg er rigtig glad for at være i huset, og hvis der var flere timer i døgnet, så blev jeg gerne. Men mine egne projekter kræver mere og mere tid, og derfor har jeg truffet denne beslutning”, udtaler Simon og fortsætter: ”Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået skabt nogle endnu bedre forudsætninger for lokal projektudvikling, netværk og samarbejde i House of Møn, samtidig med at vi kan drive Turistinformationen med vores engagerede frivillige ildsjæle. Det er et meget stærkt setup.”       

Simon stopper officielt i huset d. 31. marts, og der vil ikke blive ansat en ny overordnet ansvarlig, da Simons opgaver ved det nye setup fordeles på de nye roller i huset. Derudover vil bestyrelsen og Formand Elly Nielsen varetage nogle af de mere overordnede opgaver i huset fremadrettet.
 

Kontaktoplysninger, House of Møn:

Simon Zachodnik, Ansvarlig House of Møn
Email: simon@houseofmoen.dk
Mobil: 60 53 62 10

Elly Nielsen, Formand House of Møn
Email: ellynielsen52@gmail.com
Mobil: 30 25 53 34