VisitMøn
Havfruepris til Møn

Møn vinder stor turismepris!

2/21/2020

Pressemeddelelse

Fredag d. 21. februar modtog Møn som turistdestination stor hæder i Herning, hvor overrækkelsen af turismeprisen ”Havfrueprisen” fandt sted. Prisen blev overrakt til House of Møn, som på vegne af hele øen takkede for den store pris. Havfrueprisen uddeles af Danske Rejsejournalister ved den store feriemesse ”Ferie for Alle” i Messecenter Herning og tildeles en person, et firma, en organisation eller et område - som har bidraget med noget særligt for indlandsturismen.      

Glæden var stor, da det fredag morgen blev officielt, at Møn var vinder af årets ”Havfruepris”. Overrækkelsen fandt sted ved et stort event for 300 branchefolk fredag morgen inden feriemessen ”Ferie for alle” åbnede. Her indtog Møn-folkene scenen med et stort hold af repræsentanter fra House of Møn, Turistforeningen, Handelsstandsforeningen, Vordingborg Kommune, Dark Sky og frivillige fra Turistinformationen og Møn Supporters. Tidligere har store organisationer som VisitAarhus, Fårup Sommerland og Korsbæk på Bakken modtaget prisen, så det er fornemt selskab at Møn nu er blevet en del af.        

En pris til hele Møn for de mange turismeinitiativer      
At det netop er Møn der modtager prisen blev der ved overrækkelsen nævnt mange grunde til. En af de primære er det store fællesskab og sammenhold blandt lokale aktører og frivillige, som der er blevet lagt stor mærke til. Derudover er det især udviklingen og markedsføringen af de store initiativer som Camønoen, Dark Sky, Møn UNESCO Biosfære, Møns Klints optagelse på UNESCO Nationalkommissions tentativliste, Møns Handelsstandsforenings store arbejde med Tirsdagsmarkederne i Stege samt etableringen af House of Møn, som er årsagerne til den store pris. 

Overrækkelse af pris

House of Møn fik overrakt prisen      
Danske Rejsejournalister valgte House of Møn som modtager af prisen på vegne af Møn, da organisationen er et bredt forankret organ inden for turisme og handel, og er direkte eller indirekte involveret i mange af områdets initiativer og aktiviteter. Blandt andet via arbejdet for Møn-Sydsjælland Turistforenings medlemmer samt medlemmerne i Møns Handelsstandsforening. Og det var en stolt direktør for House of Møn, Simon Zachodnik der var at finde ved overrækkelsen: ”Det er kæmpestort og et stort skulderklap til de mange lokale aktører og deres fremragende initiativer”, udtaler han og fortsætter: ”En af de gode ting ved prisen er, at det er en bredt forankret pris og i høj grad skyldes det store arbejde fra både store og små turismeaktører samt de mange frivillige kræfter, som arbejder med turisme og handel på Møn”. Her nævnte han blandt andet de 25 frivillige i turistinformationen i Stege og de 40 frivillige fra Møn Supporters, som hjælper til ved mange af arrangementerne i området.    

Stor Møn-delegation var med på scenen
At det var en bredt forankret pris kunne man bestemt også se på scenen, hvor 25 personer fra Møn var med ved overrækkelsen. De var alle stået meget tidligt op for at køre med den arrangerede bus, som afgik fra Stege kl. 03.45. Blandt andet 17 frivillige ildsjæle fra turistinformationen og Møn Supporters var med til at modtage prisen og skabte god stemning iført ”I love Møn” t-shirts og flag.   
 
Se mere om ”Havfrueprisen” her: www.danskerejsejournalister.dk/Prisuddelinger

Kontaktoplysninger, House of Møn:
Simon Zachodnik, Direktør
Email: simon@houseofmoen.dk
Mobil: 60 53 62 10