VisitMøn
Torvet Præstø

Romantiske Præstø

Kun en halv time fra Møn ligger den romantiske købstad Præstø. Atmosfæren omkring Præstø Fjord og Havn oser af nostalgi og romantik. Skibene kommer her stadig, og med 300 pladser er havnen et paradis for lystsejlere. Præstø er en by tæt på vand og en gammel købstad med hyggelige gamle gad

Byen Præstø er i dag en hyggelig lille handelsby med gode muligheder for at få en nostalgisk dag med hele familien.

De gamle huse i Præstø snor sig i de velbevarede gamle gader, hvor man næsten kan dufte tiden, der var engang.

H.C. Andersen, Grundtvig og Thorvaldsen gæstede ofte egnen. Thorvaldsen lavede mange af sine berømte værker i et atelier, der stadig eksisterer på Nysø Gods, som også er kendt for sin fine kunstsamling. Den nulevende internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein, som er vokset op i Præstø-egnen, står bag det underfundige springvand ved Præstø Havn.

Fjorden er Præstøs hjerte. På havnen fornemmer man livet for 100 år siden, hvor skibe gik i fast rutefart lastet med brændsel, tømmer og landbrugsvarer til hovedstaden. Atmosfæren omkring fjorden og havnen oser af nostalgi og romantik. Skibene kommer her stadig, og med 300 pladser er havnen et paradis for lystsejlere.

Det var i Jungshoved-egnen omkring Præstø, at Gøngehøvdingen Svend Poulsen med sin guerillakrig tilføjede fjenden svære tab under svenskekrigene i 1658-59.

I Præstø finder I flere gode spise- og overnatningssteder.