VisitMøn
Børn og vandring

Camønoen

Nyd det unikke naturlandskab langs Camønoens 175 kilometer rute. Gå ruten i etaper, eller alle 12 etaper i træk. Vi garanterer en særlig oplevelse!

Camønoen--Kongerigets Venligste Vandrerute

Camøno buddis

YOU'LL NEVER WALK ALONE...

At gå på en, flere ellers alle af Camønoens 12 etaper og nyde både ruten og de omkringliggende natur, er en særlig oplevelse, som både lokale og gæster kan nyder året rundt. 

Camønoen i sig selv, og den smukke natur langs ruten, er passet og plejet ikke kun af Vordingborg Kommune, men også af mange ildsjæle som opfandt ruten ellers har støttet projektet langs vejen. 

Da Tina og Marianne var ude og vandre på Møn nogle år tilbage, fik de ideen til ruten, og sammen med venner og opbakning fra Vordingborg Kommune og RealDania, blev deres ide til virkelighed! Med fondsmidler fra RealDania kunne Camønoen realiseres, med hjælp fra landskabsarkitekter, GIS-folk, arkæologer, historikere, kommunikationsfolk, vejfolk, håndværkere og endnu flere ildsjæle.

Der er mange ildsjæle på Møn og i området, som bidrager til at holde ruten ren og pæn, tilbyder mad, overnatning (og toilet/bad!) til Camønoens gæster, samt står til rådighed til at underholder gæster i løbet af deres tur på Camønoen.

It takes a village til at bevare Camønoen, samt den verdensklasse natur på Møn og Nyord, som var udpeget i 2017 som både Nordens første UNESCO Biosfæreområde og første Dark Sky Park.

Komme være med og opleve Camønoen, Danmarks (og måske Nordens) venligste vandrerute!

Camønoen langs stranden
Camønoen i Kinteskov
Camønoen med famillie

Læs mere om Camønoen og planlægge jeres rute her.