VisitMøn
Gåsetårnet og voldgrav ved Vordingborg

Historiske Vordingborg

Hovedstaden i Syd - Købstaden Vordingborg rummer et væld af butikker og uddannelsesmiljøer, hvis studerende er med til at sætte præg på byens kulturelle arrangementer. I Vordingborg finder du også Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Kongernes Vordingborg.

Vordingborg er med sine 12.000 indbyggere Vordingborg kommunes største handelsby. Lige over for ruinterrænet med Gåsetårnet og Danmarks Borgcenter starter byens indkøbsstrøg, hvor der findes et væld af caféer, specialbutikker og ikke mindst ”Stars” - regionens største spillested.

I middelalderen har det smalle farvand foran borgen været flittigt brugt af skibsfarende, som i krig og fred havde ærinder til og fra Danmarks vigtigste kongeborg. Dengang som nu kan man fra udsigtspunktet på fundamenterne af det gamle borgtårn ”Jomfrutårnet” nyde den storslåede udsigt fra borgruinen i Vordingborg ud mod Storstrømmen.

Bliv en del af middelalderen på Danmarks Borgcenter!

Danmarks Borgcenter

Bliv en del af middelalderen på Danmarks Borgcenter!

Fra ruinterrænet kigger man over til halvøen Oringe og byens hyggelige Nordhavn med café og fiskehandler. Byens Sydhavn er i disse år under omdannelse fra industrihavn til byens nye bosætningsområde med ”Kulturarkaden”, der rummer bibliotek, musikskole og faciliteter for kulturelle arrangementer.

Spændende er et besøg på Masnedø via Masnedsundbroen. Her ligger, helt ud til vandet, et stort militært fæstningsanlæg, som blev opført i begyndelsen af 1900-tallet og angrebet af tyske faldskærmstropper under 2. verdenskrig. I 1952 blev fortet minedepot og i 1973 blev det afviklet som militært anlæg. Masnedø er offentligt tilgængeligt og bruges blandt andet om sommeren som en særlig ramme om årlige kunstudstillinger og til garagerockfestivalen Gutter Island.

I Vordingborg finder man også Ore Strand, som er byens lokale badestrand. Der fører mange stikveje igennem et villakvarter ned til stranden og store grønne områder, som i 2008 fik tildelt det Blå Flag.

Vordingborg er også kendt for sine festivaler: Festugen i juli måned, børnefestivalen "Vilde Vulkaner" og borgdagene på ruinterrænnet. Desuden holder den internationale teaterfestival Waves til her hvert andet år.